0 glas
Alfa Plam Dino greska er02,sve je ocisceno,pregledano,sta moze biti?
mart 11, 2020 u Peći na pelet - Edvin Terkelj | 5,016 pregleda

1 Odgovor

+1 glas
Zdravo,meni je prva sezona sa peletom i kotlom Dino,serviser bio pre desetak dana da pusti pec u rad i MRK,er02,kaze on meni zapusen ti dimnjak,zovi dimnjacara da ocisti pa me opet pozovi a tada je skinuo dno od dimnog voda da odatle povuce vazduh,zadimio mi celu kucu,pustio kotao u rad i otisao,sutradan mi bio dimnjicar pustao sajlu,ja sa tavana spustao teg ф100,na poklopcu za ciscenje skoro nista,dimnjak prohodan,upalio novinu i pustio da se malo zagreje vazduh u dimnjaku,na otvor stavio krpu,samo sto je nije usisao u dimnjak koliko je vuklo.Dobro pitam ga ja sta da radim,pec nece da startuje,izbacuje gresku da je dimnjak zapusen,a on me pita kad je bio serviser? Kazem juce oko 3 popodne a on ce onako vise sebi u bradu (koji je taj debil pa jos zvanican serviser Alfaplama) pa normalno da nece kad je juce vani bilo skoro 30 stepeni i visok pritisak,temperatura vazduha u dimnjaku niza od spolje temperature a danas je hladnije za celih 15 stepeni,ajde pusti kotao u rad pa ces da vidis i stvarno bez ikakvih gresaka kotao startuje paljenje i pocne da radi bez problema
odgovor oktobar 14, 2020 - AlfaRo
Imam sličan problem. Peć Dino 27 neće da potpali, javlja grešku error2. Dimnjak je čist, Zidan je sa keramičkim cevima fi190, oko njih je izolacija, oko izolacije cigla. Znači dimnjak je uredu. U sobi je 20 stepeni, napolju samo 11. Ne kapiram, koji genije je razvio ovakav softver. Inače, fizičar sam po zanimanju, a programiran i mikrokontrolera nekih 20 godina. Softver očito ima problema - nema logiku.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje