0 glas
Radijatori polu hladni .
Poz svima imam problem sa grejannjem tj.sa instalacijom imam kotao MBS 18 tem na kotlu 55 c sobna na kotlu 27  ali na radijatorima nema tolote sta bi moglo da bude molim za pomoc .
decembar 11, 2020 u Instalacija - Zoran Savelic | 778 pregleda

1 Odgovor

0 glas
Na peci nadji pumpu vode. Vjerovatno ne radi zaro sto je crkla ili zato sto je zablokirana. Kad upalis sistem stavi ruku na nju, mislim da bi trebao osjetiti kako lagano vibrira ako je ispravna. Ako je tiha-mrtva...odvrni cep u sredini pumpe (dok je sistem hladan), i ocekuj da ce malo vode iskapati vani, gurni u tu rupu u sredini neki sarafciger i promrdaj ljevo - desno..malo cackaj i probaj je rucno zakrenut. Upali sistem i mozda ce raditi. To mozes i napraviti dok je sistem upaljen i u tom slucaju ce isteci malo vise vode ali ces isto tako primjetiti da se pumpa odmah i pokrenula. Sretno, ja sam svoj problem tako rijesio.
odgovor decembar 14, 2020 - Lop
Pored dobre preporuke za odblokiravanje vodene pumpe,kod mene se usled dodate tvrde vode u sistem grejanja pojavila i blokada automatskih ventila na radijatorima koji su delimično propuštali toplu vodu,pa sam ih ja deblokirao fizički kombi kleštima tako da su ventilske osovinice ventila bile aksijalno aktivne (poslužite se videom sa Yutube).
Osim pomenutih smetnji morate obavezno odzračiti svaki radijator počevši od najnižeg ka najvišem stim da učestalo dodajete vodu u sistem uz  održavanja pritisak sistema 1-1,5 atmosfera

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje