0 glas
Problem da kondenzacijom
Imam pec na pelet rittium 14 za etazno grejanje.imam kuci 47 kvm na spret.u donjem delu je drvena stolarija a u gornjem je Alu stolarija.otkako Sam ugradio sobni thermostat imam veliki problem da ogromnom kondenzacijom u delu gde mi je Alu stolarija.bukvalno mokri prozori I balkonska vrata a na zidovima oko balkonskih vrata velike kapi od kondenzacije koje stvaraju budj.da li je to od thermostata Koji povremeno Pali I gasi ili nesto drugo. Molim za pomoc.do sad nisam imao Taj problem a grejao Sam se na drva isto sa peci na etazno grejanje
februar 14, 2021 u Ostalo - nikola progame | 629 pregleda

3 Odgovora

0 glas
Može da postoji nekoliko uzroka svakako da je stolarija jedan od njih,nejednaka izolacija može da bude uzrok.Za početak trebate da uzmete skupljač vlage ako se i posle toga bude dešavala onda izolaciju treba ujednačiti
odgovor februar 14, 2021 - Fokus Borelo
0 glas
iamm isti problem. Pomoc?
odgovor novembar 29, 2022 - Stoja99
0 glas
Druže, da li imaš spoljnu izolaciju kuće?

Ako termostat gasi kotao na zadatu temperaturu primer 23c a i dalje imaš kondenzaciju imaš problem sa stolarijom jer ne dihtuje, još gore je ako nemaš spoljnu izolaciju tad je taj problem još prisutniji.

Uzmi od nekog termalnu kameru uperi od spolja u te prozore i balkonce sam ćeš videti zašto se to dešava.
odgovor decembar 4, 2022 - misko016

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje