0 glas
Da li neko pravi gorionik za pelet po meri peći na čvrsto gorivo.
Pravim gorionike za samostalnu ugradnju u kotlive za čvrsto gorivo. Kako da pretvorite svoj kotao na čvrsto gorivo u kotao na pelet.
avgust 2, 2021 u Ostalo - hmisa | 1,019 pregleda
Koliko kosta gorionik za Viadrus 25kw sa 5 clanka?
Viadrus 25kw je kotao koji je iz tzv serije U22. E sad u zavisnosnosti od njegove strasti (Vašeg kotla) postoje i već definisane opcije prepravke da radi na pelet. Ako je kotao starijeg tipa ta opcija ne postoji a ako nije postoji. Naravno prepravke koje se rade na kotlu za prelazak na rad sa peletom nisu samo u domenu ubacivanja gorionika i dodavanja spremnika za gorionik kao i transportera. Prepravka podrazumeva prilagođavanje vašeg kotla novom gorivu i zahtevima koje to novo gorivo podrazumeva. Zahvat na kotlu je potrebno uraditi u duhu da se on prilagovdi novom gorivu odnosno načinu njegovog sagorevanja. Tako da sam gorionik koji bih Vam napravio može da košta oko 95.000 din. To bi podrazumevalo samo gorionik sa pripadajućom elektronikom koja je u ovom slučaju Tieme SY 100. Sve drugo što bi trebalo uraditi na Vašoj peći - adapracija peći, spremnik za pelet, transporter peleta bi ukupno izašlo oko 135.000 din.
Pozdrav

1 Odgovor

0 glas
Koju peć na čvrsto gorivo imate?
odgovor avgust 3, 2021 - Fokus Borelo
Imam kotao kopija Stadlera proizvodnje Intermehanika Skorenovac.
Ako je kopija stadlera onda je sa ravnim ložištem i mislim da može skoro svaki gorionik najbolje da kontaktirate njihov servis i oni sa sigurnošću mogu da vam kažu verovatno ili da mi pošaljete dimenzije ložišta tačno iza vrata gde bi došao gorionik pa da vam javim
Hvala na interesovanju. Na mom kotlu su vrata skoro u ravni sa prostorom za izbacivanje pepela. U gornjoj cetvrtini vrata se nalazi resetka a iznad nje je loziste. Lozi se odozgo gde su druga vratanca. Zbog takve konfiguracije lozista sam morao da napravim poseban goriinik kako bi stao u definisan otvor. Pri tome sam ga morao i kostruisati da zadovolji snagu peci. Tako da sam sad potpuno sposoban da to isto uradim kod svakog drugog ko je zainteresovan. Vidim da ste i vi slicnog iskustva.
Mislio sam da niste rešili problem,sad sam razumeo pozdrav

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje