0 glas
Svi radijatori hladniji od povratnog voda
Pozdrav.
Juče sam stavio u pogon kepo ac 20 na postojeći sistem grejanja.
Kotao kao kotao radi odlično, guta pelet vrelo je u odlaznom vodu, podešen je na 68C, vruće u povratnom, barem 50C, ali u celoj kući su radijatori mlaki ili hladni, iako je trenutno samo osam radijatora otvoreno. U starom sistemu je bila pumpa koja je pokretala 13 radijatora. Sad je izvan pogona jer radi pumpa u kotlu pa je protok kroz staru zatvoren.
Cevi su sprovedene podno, na nekim delovima poda je toplo, dva radijatora su prijatno topla, oko 45C rekao bih ostali su mlaki, teško da je više od 30C u njima. Nažalost nemam nigde u sistemu nikakav termostat još uvek da to i proverim tačno al definitivno je povratni vod topliji od ulaznih cevi radijatora pred ventil, uz izuzetak par najbližih radijatora. Podstanica na etaži je isto vruća, dakle najveći gubitak je između nje i radijatora, u cevima, ako je uopšte gubitak jer se topla voda vraća u mešni ventil.
Nemam termo glavu na mešnom, ne znam koliko to utiče na ovaj problem. U kući je malo toplije nego inače. Nigde nema curenja i pritisak je konstantan.
Pojačao sam brzinu pumpe u kotlu sa druge na najvišu treću ali efekat je mali ili nikakav.
sepembar 23, 2021 u KEPO - Miroslav Milosevic | 644 pregleda

1 Odgovor

+1 glas
Proverite da li imate vazduha u sistemu, tj ugasite pumpu i ozracite radijatore. Takodje ako imate uronske ventile proverite da li je cev koja ulazi u radijator dovoljno dugacka, uglavnom majstori nastavljaju cev ventila ako je radijator duzi od 10- 15 rebara...
odgovor oktobar 8, 2021 - Jocaa
Pored predloženog proverite obavezno pritisak u ekspanzionoj boci koji bi trebao biti oko 1.5 atm u hladnom sistemu, jer isti mnogo utile na brzinu protoka i balansa  fluida, a čime se ujedno rasterećuje rad same pumpe za vodu.

Povezana pitanja

0 glas
1 odgovor
Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje