0 glas
Type pellet, type chimney podešavanja
Može li mi neko deteljnije objasniti parametre:
Type pellet odnosno load pellet i
Type chimney odnosno exhaust chimney?
Šta tačno predstavljaju i kako ih je najbolje odabrati?
oktobar 9, 2021 u Alfa Plam: Parametri - Rade S | 1,049 pregleda

2 Odgovora

0 glas
Pozdrav!
Imao sam sobni vazdušni kamin Cadel, italijanski, sa MIcroNova elektronikom. Termini koje pominjete se koriste i kod te peći. Type Pellet i Type Chimney su podešavanja, dostupna korisniku bez šifre. Prvo je korekcija doziranja peleta, kod te moje peći išlo je od -7, do +7, pri čemu se za svaki broj menja trajanje doziranja peleta za 0,2 sekunde. Drugo je korekcija brzine ventilatora vatre i takođe u rasponu od -7, do +7, i za svaki broj povećava/smanjuje broj obrtaja ventiltora za 50o/min. Ova podešavanja se odnose na svih 5 snaga, koja ta peć ima. U principu, treba gledati plamen, da bude lep, žut, ne previše oštar i ostake sagorevanja. Ako je lošiji pelet, sa dosta zgure u pepelu, ubrzati malo ventilator. Ako ima nesagorelog peleta probati sa manjim unosom peleta.
odgovor oktobar 16, 2021 - rudar64
0 glas
Podesi na "-9" , kod mene je tako i dovoljno peleta ( mnogo manje, ne prepuni pikalu ni jednom) ubaci prilikom paljenja peći.
odgovor oktobar 22, 2021 - Dalibor

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje