0 glas
Pec Alfa plam 23kw, kako podesiti rad u modulaciju i podesavanja same modulacije
Pec je Alfa plam commo 23kw, zagreva povrsinu od 90 kvadrata. Cini mi se da malo vise trosi pa bi probao da prebacim na modulaciju i da mi neko pomogne da podesim samu modulaciju shodno povrsini koju grejem
novembar 27, 2021 u Alfa Plam - Zeljko Secujski | 2,325 pregleda
Nažalost ne mogu vam pomoći kako podesiti peć ali me zanima zašto tako jaka peć (23 kW) na 90 kvadrata?

1 Odgovor

0 glas
Jednostavno na pocetnom meniju za STANDBY opciju stavite OFF. Pec se nece gasiti vec ce cirkulisati vodu na najmanjioj snazi, sto je u mom slucaju sa istim kotlom dovelo do 30% ustede u potrosnji. Kada temperatura vode u sistemu padne ispod vrednosti za pokretanje pumpe, pumpa ce se zatvoriti i voda u posudi ce se zagrejati do zadate. Zatim ce opet nastaviti da cirkulise.

Ja sam smanjio i kolicinu doziranja na snazi 1 za 25%. Za 24 sata konstantnog grejanja pri temperaturama ispod nule napolju, trosim dva dzaka. Ako je temperatura napolju iznad 5C, onda mi odlazi dzak i po.
odgovor februar 11, 2022 - Stane87

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje