0 glas
Como Compact 23kw potrosio tonu ipo peleta za manje od dva meseca.
Do sada je Alfa Plam Como compact 23kw potrosio tonu ipo peleta. Kuca je oko 150 kvadrata, gde se ne greje svaka soba. Termo glave su tu i uz svu stednju peleta ponovo je otisla tona ipo. Kuca je sa izolacijom i solidnom stolarijom. Da li je to normalno, s obzirom da mi je ovo prva zima sa peletom.
decembar 2, 2021 u Peći na pelet - miljanristic92 | 2,013 pregleda
Ljudi moze li neko da mi pomogne da mi pošalje parametre za stelovanje dozatora na alfa grande 28.da mi slika celu opciju nesto sam zajebo
Meni je druga zima sa tim kotlim,nisam nešto oduševljen,mnogo zavisi od kvaliteta peleta,podešeavanja su komplikovana i treba ti šifra koju serviseri neće da daju.Mi smo do sada potrošili nešto manje od 1t.kuća 90 kv.Ako želiš da razmenimo utiske pozovi me 0628047709.Dosta sam čitao na forumima i različiti su utisci.Ja lično nisam zadivoljan.

5 Odgovora

0 glas
Pozdrav, imam istu pec koja greje 90 kvadrata. Grejemo od polovine oktobra i potrosio sam oko 40 dzakova peleta, do polovine novembra sam trosio jedan dzak na dva dana. Kako je malo zahladilo, trosimo sad jedan dzak dnevno. Misljenja sam da i to mogu da smanjim, cekam odgovor na moje pitanje oko podesavanja rezima modulacije, pa eto javim ti ako mi se iko javi. Definitivno nesto menjaj, jer mislim da trosi previse.
odgovor decembar 5, 2021 - Zeljko Secujski
Koja ti je temperatura u sobi?
0 glas
Malo je vise nego uobičajno, ali to zavisi od puno faktora
odgovor decembar 5, 2021 - Mc_nabb
0 glas
Oko 4,5 tona za celu zimu pa računaj ,mnogo je to
odgovor decembar 8, 2021 - Fokus Borelo
0 glas
Hvala puno svima na odgovoru.

Da li ima neko predloga sta bih mogao ili trebao da promenim?

Da li je stelovanje kotla upitanju ili nesto drugo?
odgovor decembar 10, 2021 - miljanristic92
0 glas
Ja imam Kepo MC 25, otprilike istu kvadraturu, nemam termoglave, sve se greje, potrosio sam takodje 1.6t za 72 dana grejanja. Po meni je to mnogo. Druga sezona.
Iskreno, mislim da kotao moze da se podesi mnogo bolje. Moj ima ukljucen neki stand by, non stop je na najjacoj snazi, sobni termostat ga okine, on dize vodu ka zadatoj koja je 65 stepeni, ne stigne do nje, termostat iskljuci kotao. Voda se hladi, ohladi se gotovo do 38, 39 stepeni pa termostat opet okine. Tako bar 10, 12x na dan...
Mislim da taj mod rada nije dobar, ne ulazi u modulaciju uopste. Samo greje/ hladi vodu gotovo iz pocetka...
Ne znam sta raditi.
odgovor decembar 13, 2021 - vradojicic
Pitanje je za korisnika Kepo kotla zaboravih da napisem....
Grejem nekih 135-140 kvadrata unutrasnje povrsine, 2 etaze, bratova i moja. Zid je cigla 25cm i 5cm stiropora od 2010.e. Stolarija je PVC, laminirani u boji drveta...
Sobni termostat stoji u najhladnijoj sobi (3 spoljna zida, ispod negrejan podrum a iznad neizolovana ploca) podesen trenutno da radi od 6 do 7:30 na 21, zatim do 17h na 21.5 a nakon toga do 22:40 na 22 stepena.
Juce je radio tako u modu sa ugasenim Stand by modom, smanjenom snagom na 4, pa je dosta bio u modulaciji, temp vode sam smanjio na 58 stepeni, a u 23h se gasi skroz kotao i ostaje ugasen do 5:40. T
U tom modu je juce potrosio 30kg peleta.
U ponedeljak je radio starim modom, Stand By, temp vode podesena na 65, snaga nije ogranicavana vec je mogao ici do 5. stepena (maks snage). Do 7:30 na 21, 7:30 do 12h je bio na 20, od 12 do 17:30 na 21.5 i posle do 22:40 na 22 stepena. Tako je potrosio u ponedeljam 38kg peleta, 2 i po dzaka.
A kad dostigne sobnu temperaturu sta se desava kako si to podesio ....
2 dzaka na ovo vreme za tu kvadraturu je sasvim ok....
Kad dostigne sobnu, ostavi ga u modulaciji. Radijatori mi ostaju mlaki, osecaj toplote je bolji.
Videcu za ubuduce. Uz neku kombinaciju ovakvog i Stand by moda bi najmanje trosio...
Bar tako mislim.
A onda ti u modolaciju prebacuje sobnu......moj kotao je 30 kw grejem od 100 do 150kw po potrebi i drzim mu modulaciju na 56-7 dok dostigne sobnu  sto se desi relativno brzo osim kad nije jutarnje paljenje i onda udje u stendbay...Probao sam i da radi ceo dan u modulaciji tako trosi vise.
Podesi sobni termostat na najmanju toleranciju da ne pauzira mnogo, tipa kod mene je tolerancija 0,25 i kad padne pola stepen on se aktivira...probaj obe varijante ovih dana pa javi sta je bolje.Moje misljenje je da ces u kombinaciji sa stendbay jos smanjiti potrosnju.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje