0 glas
Izbor Kotla i bojlera na pelet

Pozdrav svima!

Treba mi pomoc i savet oko izbora pravog i kvalitetnog kotla na pelet sa "bunkerom" ili dodatkom i sa bojlerom koji se dodatno grije. 

Imamo kucu koja ima 240 m2 stanbenog prostora u kojoj je sve uradjeno i pripremljeno za ugradnju kotla. Ja bih voleo da kupim kvalitetnu stvar koja je efikasna i koja je lako za cistiti. Imamo vec jednu pec na pelet od alfaplam koja grije drugu kucu za neki 120 m2. Za ovu vecu imam zelju da ugradim nesto posebno dobro i ne bih zalio sto se tice investicije. Na srecu ima mnogo izbora, sad je pitanje koji kotao se pokazao dobar i koji se mozda manje kvari...

Sledece stvke su mi bitne a i voleo bih imati:

  • automacko ciscenje
  • Bunker ili slicno u kojeg mogu da izrucim pelet za celu nedelju npr.
  • startovanje preko aplikacije (monitoring preko laptopa ili slicno) 
  • mogucnost dodati digitalni monitor (termostat) za podesvanje kotla i temperature u kuci
Hvala vam unapred
januar 16, 2022 u Ostalo - Miro87 | 408 pregleda
Mislim da je KEPO pravi izbor

2 Odgovora

+1 glas
Kepo ima seriju sa automatskim ciscenjem, ali nema preveliki bunker. Moj savet ti je centrometal iako nema automatsko ciscenje.
odgovor januar 18, 2022 - Mc_nabb
0 glas
Mareli BioStar35kw i nemate potrebe za automackim čišćenjem to je bespotrebno komplikovan sistem za kojim nemate potrebe ako je sagorevanje kako treba a u mareliju svakako jeste jer ga sami stelujete po želji a sto se tiče upravljanja daljinskog to resavate kupovinom termostata koji radi preko preko telefona recimo on košta oko 120€ a kotao oko 250000 a sa auto čišćenjem oko 300000
odgovor januar 16, 2022 - Fokus Borelo

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje