0 glas
Odabir postavke reduktora Mareli
Može li neko podrobnije da mi objasni kakvu ulogu igra podešavanje reduktora od -5 do 5 na Mareli kotlovima? Snaga peleta je količina doziranja peleta. Kod ventilatora se podešava jačina tj. brzina. Temperatura vode u kotlu mi je isto jasno, mada ne znam koju treba podesiti pa mi je na srednjoj vrednosti 65C. Dakle, reduktor je ono što me buni. Šta sa tim?
januar 21, 2022 u Drugo - Aleksandar Janković | 678 pregleda

1 Odgovor

0 glas
Zavisi dal imate sobni termostat ili ne ako imate onda temperatura na max
odgovor januar 22, 2022 - Fokus Borelo
Imam sobni termostat Cothermo C7 sa bežičnom vezom. Trenutno ga ne koristim jer se dešava da kada se kotao isključi po zadatim programima nakon toga neće da upali dok se ne očisti gorionik i pepeljara. Pored toga, podesio ja parametre na maksimum ili eksperimentisao sa svojim i podešavanjima sa foruma, temperatura je uglavnom na 52C, retko kad na 57C. Ventilator na primer, ako podesim na više od +1 (raspon od -5 do +5) izduvava u pepeljaru nesagorele, užarene komade peleta, što znači veću neracionalnu potrošnju.
Nisu dobra podešavanja zato neće da upali ponovo kad je termostat isključi.Mora da se pojača ventilator koji čisti posle gašenja
Da li znate da mi objasnite kako to da podesim? Pretpostavljam da je to u nekim sistemskim podešavanjima jer standardna podešavanja su za rad gorionika.
060/444-10-77 zovite ovog majstora pomocice vam

Povezana pitanja

0 glas
1 odgovor
Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje