0 glas
Mareli psn24
Pozdrav. Jedno pitanje za sve u grupi. Imam marelli psn 24 kamin na pelet.Ove zime cu prvi put aktivno da ga koristim za grejanje. Pitanje je sledece. U proseku vec sad trosim oko 2 dzaka dnevno nije li puno? Grejem povrsinu od 80kv sedam radijatora, podno grejanje dnevna i kupatilo.Pvc stolarija, kamena vuna na ploci, bez spoljne izolacije. Zidovi od duple pune pecene cigle.Termostat bezicni sobni imam ali je izbacem odnosno ugasen. Kotao je na auto mod. Imam utisak da retko ulazi u onaj mod stednje ili modulacije ili kako vec stalno juri zadatu temperaturu kolika god da je tipa 55 ili 60 stepeni. Da li je bolje sa sobnim termostatom (mislim da smanjim potrosnju) ili da i dalje koristim kotao bez njega a da nesto promenim na kotlu od parametra? Hvala
novembar 27, 2022 u Drugo - Filip Jovanovic | 208 pregleda

2 Odgovora

+2 glas
Mislim da je bolje sa sobnim termostat om, kad postigne zadatu temperaturu trebalo bi da ide u gašenje. Po meni rad u modulaciji na minimumu troši više peleta. Kod tebe je prilično dobra izolacija da bi bili veliki gubici toplote.
odgovor novembar 27, 2022 - Boban12
A koji termostat imate vi?
Ja koristim bežični termostat Nero sq 3, jednostavan je za korišćenje samo + i - za podešavanje temperature.
Trojka je najbolja
0 glas
Troši mnogo i to bas mnogo
odgovor novembar 28, 2022 - Fokus Borelo

Povezana pitanja

0 glas
1 odgovor
Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje