0 glas
Podešavanje peći Thermoflux Pelling 35kw
Pozdrav svima,

imam peć na pelet Thermoflux 35kw i grijem trenutno 150 kvadrata. Solidna izolacija i solidna stolarija.

Ono što me zanima su neki optimalni parametri da se naštimaju Tvorničke postavke kad se uđe u podešavanja sa šifrom A9.

Peć je kupljena da grije cijelu kuću, pa sam sam podešavao parametre, smanjio doziranje, kvalitet peleta smanjio takođe jer ima i ta opcija, pošto je kod nas većinom lošiji pelet gdje god da se kupi itd.

Zanima me da li neko zna tačnon koji su to parametri da se malo smanji snaga peći, samim tim i potrošnja jer ne grije cijelu kuću, a da su dobra i testiranja podešavanja po jačinama za ventilatore gornje i donje, Vrijeme Koc dozatora, potpale, temp vode itd.

Peć ima termostat koji reguliše temp u kući, noću držim na 19,5 a tokom dana je 23,5C s tim da ponekad potroši i 3 vreće dnevno, uglavnom se svede na oko dve vreće, ali računam da se to može još malo regulisati i smanjiti ko se baš razumije u te parametre i zna šta se treba smanjiti šta povećati od parametara za najbolju iskoristivost i za smanjene potrošnje peleta.

Hvala.
decembar 20, 2022 u Drugo - Deni | 826 pregleda

2 Odgovora

0 glas
ne znam za parametre u kotlu, ali znam da ti je kotao mnogo veci nego dto treba za taj prostor. 90% problema je u predimenzionisanom kotlu koji radi ispod 58C (jer ne treba vise od 35-50C) Ako imas mesne ventile podesi da povrat u kotao bude uvek iznad tih 58C, da kotao radi uvek preko 70C (tad najmanje trosi i najduze traje) Nece da kondenzuje i da pravi garez. i Da ti u sistem ide od 35C-50C u zavisnosti koliko treba. Tad ces sigurno smanjiti potrosnju peleta za 10%-20%, produziti vek kotlu nekoliko godina i bice ti prijatnije u kuci. A verovatno i dodatnim podesavanjima samog kotla mozes ssmanjiti jos koji procenat.
odgovor decembar 26, 2022 - mioljub
0 glas
Ima je moj komsija, gledao sam mu parametre  greje 180m2 sa njom, realno mu treba 10kw pec je kupljena na nagovor majstora, ustrojena do maximuma, p1( 0.8) , p5 ( 2.0 ) uglavnom je ugasena vecim delom dana, nocu se ni ne pali,upravlja sobnim termostatom., trosi manje od dzaka na dan. Ali je kuca vrhunski izolovana. Izolacija je najbitnija
odgovor decembar 27, 2022 - Wilhelm Tell

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje