0 glas
Neće da potpali kotao i alarmira
Pozdrav, iščitao sam dosta vezano za moj problem, ali nisam uspeo da ga rešim. Naime, moji roditelji već duže vreme imaju problem sa kotolom koji neće da potpali iz prve ili nakon dostignute temperature ide u gašenje, šanse da se sam potpali su 1/10. Zadnjih 10ak dana sam kod njih i počelo je da me nervira to. Silazi se 10x dnevno da bi se ručno potpalio kotao. Nekad neće ni ručno iz prve.
Ono što sam primetio je da kotao često potpali, ali onaj trenutak kada treba da predje iz potpaljivanja u rad, tada izbaci grešku i uključi alarm. Dignem onu klapnu, vidim da je unutra jak plamen. Šta treba da uradim, da podesim da bi on nesmetano nastavio sa grejanjem.
Kotao je Bosch-ov 2000 20-27kw
Gorionik Brenn 2000
Elektornika Tech st717
februar 6, 2023 u Drugo - Nemanja Palamarevic | 590 pregleda
Moras da povecas maximalno vreme paljenja.

2 Odgovora

0 glas
Najbolji odgovor
Moguće da je do peleta, mada kod nekih gorionika ne znam konkretno za tvoj ima senzor koji prepoznaje plamen. Moguće da je pala prašina po njemu i da ne reaguje.
odgovor februar 9, 2023 - Boban12
selected februar 9, 2023 -Nemanja Palamarevic
Zamenjena fotocelija, za sad je sve ok
0 glas
Pelet taj se malo duže pali možda je previše tvrd ili tako nešto ali mislim da u parametrima postoji stavka koja je vezana za vreme prve potpale mislim da treba produžiti koj minut u ovom slučaju.Ako je recimo tamo zadato 5 min a njemu treba 7 on posle 5 minuta “misli”da nešto nije u redu i zato se ugasi
odgovor februar 8, 2023 - Fokus Borelo

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje