0 glas
Commo 15 parametri
Dobro jutro Ekipa,

Bit će malo veći post, ali neka. Netko je ovdje postavio tablicu sa parametrima za commo 21 mislim, ja ju skinuo i ubacio tvorničke parametre od Commo 15.

E sad - tamo pod 8.04.08: stoji CHANGE OUTPUT i vrijeme od 20" i objašnjenje detaljnije u nastavku koji nisam našao. Pa ako netko zna da mi objasni i ima volje.

Osim toga, staklo mi se crni i prema postovima ovdje to znači da parametri nisu dobri. Ali koji??

Imamo vrijeme ubacivanja peleta, brzinu ventilatora dovoda i brzinu ventilatora odvoda dima. Da li to znači da se treba smanjiti vrijeme ubacivanja, povećati dovod zraka i odvoda dima kako bi pelet bolje/jače sagorevao?
mart 10, 2023 u Peći na pelet - Đorđe Martin | 720 pregleda
Staklo se crni, to nemoj da te brine. Ja imam 15 commo. Brisao sam ga u pocetku, vise ne obracam paznju. U sredini bi staklo trebalo da bude cistije.
Ja sam iskopirao parametre od 21 i to dobro radi samo je malo veca potrosnja peleta. Mozes sve modifikovane parametre od 21 da ostavis. Neka ti Djordje da fabricke parametre od 15tice. Ne znam zbog cega menjas parametre ?
Znam da imaš "Švicarac":-)
To je isto moj post
Imam dvije mane:
1. znatiželjan
2. Kako sam informatičar, moram sve probati pa makar pokvario peć
Crno staklo mi ne smeta, ali svi govore da treba promijeniti parametre, samo nitko ne piše koje i kako pa sam malo htio podići razgovor.
To na žalost ne pali, osim na jesen kad krene panika za pelete
Dada,, e Djordje , poceo si opet da lozis pa da obnovimo razgovor. Neces nista pokvariti, imas originalne parametre.
Lako se ispravi.
Maks-rs  je sve  objasnio,
zadnji post  na elitemadzone ( strana 23)
https://www.elitemadzone.org/t469621-22-ALFA-PLAM-COMMO-kw-pec-na-pelet-za-etazno

1 Odgovor

0 glas
Poštovani Đorđe, pitanje za tebe ako možeš da mi pomogneš. Kako su izražene vrednosti u parametrima N-8-06-04 do N-8-06-10 vezano za ubacivanje peleta, da li su to sekunde ili neke druge vrednosti? Hteo bih da smanjim količinu peleta? Takođe bih hteo da smanjim količinu peleta prilikom paljena.
odgovor mart 27, 2023 - DraganNi
Bogami ne znam točno jer sam na poslu ali piše ti kada otvoriš meni
" su sekunde, sa jednom crtom su minute (da me sad ubiješ ne nađem na tastaturi), ali pogledam večeras pa javim

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje