0 glas
Kalibracija Ventilatora
Kada u togu grejne sezone potrebno povecati dozoranje peleta sa 0 na +2 ili +3 pa cak i vise,sta treba da se radi sa kalibracijom vemtilatora?Da li treba da se smanjuje ili povecava u skladu sa povecanjem doziranje peleta.?U pitanju je Mareli kotao.
maj 23, 2023 u Drugo - Душан Динчић | 967 pregleda
Nisam bas uspeo da razumem zasto povecavate doziranje peleta?
Nikada ga nisam povecavao.
Neke firme kao sto je u ovom slučaju Mareli na svom uredjaju omogućile su pristup korisničkom meniju.To znači da bez obzira na podešavanja koje je serviser postavio krajnji korisnik ima mogućnost u meniju da sam fino našteluje sarorevanje u zavisnosti od peleta.Ovo pogotovo ima jaku veliku ulogu zbog različitog kvaliteta peleta i različite dužine samih zrna.Jako veliku ulogu ima i kod korisnika koji nemaju sobni termostat jednostavno nije potrebno bespotrebno trošenje peleta u prelaznim periodima i onda se dodavanje peleta smanjuje isto tako kad dodje jača zima količina peleta mora da se poveća .

2 Odgovora

0 glas
Ukoliko je kotao dobro radio predhodne sezone nema potreba podešavati ventilator. Može da se podešavati ako se promeni pelet ili loše sagoreva. Moj savet je da se uradi godišnji servis, kako ne bi bilo problema na početku grejne sezone.
odgovor maj 27, 2023 - Boban12
A zasto povecava doziranje peleta? Ako povecava doziranje peleta mora povecati i vazduh. Godisnji servis je ciscenje kotla izmenjivaca, dimovnog odvoda, dimovne cevi. Ako ga redovno cistite i imate kvalitetno sagorevanje kakve probleme ocekujete?
0 glas
Treba da se poveća uglavnom od prilike ko i pelet
odgovor maj 29, 2023 - Fokus Borelo
A zasto povecati pelet?

Povezana pitanja

0 glas
1 odgovor
Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje