0 glas
Termostat ne komunicira sa kotlom
Zdravo svi,

Naime imam problem sa kotlom tj termostatom unitec sq8 (dvozonski za podno i radijatorsko) jer mi je tako instalirano u kuci.Tacnije, kao da kotao i termostat ne komuniciraju.Konstantno dolazi do pregrejavanja vode u kotlu jer temperatura u kuci dostigne zadatu i termostat ugasi pumpe.Samim ti pumpa kotla  nema gde gurati vodu i dolazi do pregrevanja.Serviser mi je rekao da je termostat neispravan i reklamirao sam.U medjuvremenu dok ne vide sta je sa reklamacijom dali su mi privremeno termostat za stan, i on je uredno palio i gasio kotao.Posto je proslo vise od 15 dana reklamacije, dali su mi nov termostat , a stari nisu ispitali .Danas postavljen nov i opet ista situacija.Zna li neko u cemu je problem. Hvala unapred
novembar 16, 2023 u Alfa Plam - Lazar Petrovic | 301 pregleda
Inače kotao Alfa plam grande 28

1 Odgovor

0 glas
Očigledno to sve nije povezano kako treba.Koliko pumpi vi ustvari imate?Koliko sam shvatio termostat komanduje pumpama a ne kotlom.I nije mi jasno kako kotao pregreje i kako ne ugasi kad dostigne zadatu temperaturu vode u kotlu nego se pregreje?
odgovor novembar 18, 2023 - Fokus Borelo
Jednu pumpu koja ide iz kotla i jos dve jedna za podno druga za radijatorsko  grejanje,povezane na termostatu.
Termostat mora da komunicira sa kotlom da u momentu kad dostigne temperaturu isključi kotao,sto očigledno kod vas nije slučaj čim kotao nastavlja da radi.

Povezana pitanja

0 glas
1 odgovor
Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje