0 glas
Da li stand by mod treba biti ukljucen na kepo mc 25
Da li stand by mod treba biti ukljucen odnosno iskljucen na kepo mc 25 ,odnosno kada je manja potrosnja peleta .
april 10, 2020 u KEPO - Dejan Mitic | 1,439 pregleda

1 Odgovor

0 glas
Caos...a kako postavite na STAND BYE ili je to vec isprogramirano...kod mene nema opcije za STAND BYE vec se samo pojavljejue kad je kotao u gasenju. Kupljen kotao sad u februaru 2021.
odgovor februar 14, 2021 - Gordana Goga Kostic-
Kakav je displej na kepo kotlovima,da li je stari ili novi?
I mene zanima da li treba da bude Stand By mod ukljucen na MC25?
Meni je ukljucen ali nisam siguran da li treba tako jer mi se dosta puta na dan kotao pali i gasi, 10ak puta minimum, podesena temperatura vode je 65. Snaga je namestena na 5 (maks).
Rad kotla je otprilike ovakav: sobni termostat ga okida, pali, radi maksimalnom snagom i tezi da temperaturu podigne na 65 (kada bi dostigao to usao bi u modulaciju) ali se kuca pre toga zagreje na zeljenih 22 (npr) i iskljuci kotao. On onda hladi vodu, kuca se hladi, temperatura u kotlu padne na nekih 38 stepeni kad termostat opet da nalog za ukljucenje i krece nanovo prica...
Epilog je da su radijatori u kuci dosta vremena gotovo hladni iako je temp.u opsegu...
Kotao trosi prilicno, sada oko 30 do 35kg dnevno...
Kakav rezim rada vi imate, moze li neki predlog, sugestija?
Hvala.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje