+1 glas
Mareli onix 24 zagonetka
Mareli Onix 24 trosi vise od 3 dzaka a temperatura tecnosti u kotlu ne prelazi 57° pri automatskom radu i zadatoj temperaturi 60°. U kuci mi je 17°. Zna li neko odgonetku na ovu zagonetku?
januar 19, 2021 u Drugo - Rasha | 1,570 pregleda

5 Odgovora

+1 glas
Posalji mi tvoj broj da te zovem.
gliga921@gmail.com

Ja sam imao slican problem i mislim da sam ga resio
odgovor januar 31, 2021 - Gliga030
0 glas
Verovatno je peć male snage za prostor koji grejes.
odgovor januar 30, 2021 - Bakir
Hvala na ponudjenom odgovoru ali nisam siguran da je to. Prema specifikaciji, ta pec je predvidjena da zagreva prostor od 500m kubnih a ja zagrevam oko 340m kubnih u kuci koja ima stiropor 10cm, kamenu vunu pod brodskim podom na spratu 10cm, pod krovom 15cm i kvalitetnu PVC stolariju.
0 glas
Kod mene je zimski rezim zadata temperature je 70.u radu postigne do 67 to nije nesto dobro nastelovano .udji u rezim rada stavi na zimski.ja sam pocela da lozim 1 oktobra negasimo grejanje nemam izolaciju kuca I'ma 120kvadrata plus mi kotao u drugoj kuci potrosila sam 4 tone .
odgovor januar 30, 2021 - nevena
0 glas
Ma nesto ti nije nastelovano kako treba definitivno kod mene je 23.5 zadata temperatura potrosi tri dzaka mozda I malo vise Samo kad je minus.kakav ti je pelet
odgovor januar 30, 2021 - nevena
Hvala svima sto se tako brzo javili. Solidarnost "peletasa" na primernom nivou. Duzan sam vam detaljniji izvestaj: pec je nova, instalirana polovinom novembra u kuci u koju se useljavamo maja ove godine, radi grejne probe. Tih dana je na spoljnim temperaturama od -7° do +4° besprekorno zagrevala 80mkv dole i 65mkv gore (ukupno 145mkv i oko 345mkub/bruto). Za 16h grejanja dnevno trosila je manje od 2 dzaka i davala 23° u sobi (grejali od 15h do 07-08h ujutru a preostalo vreme u kuci bilo je toplo). Super zadovoljan. U decembru nismo grejali a u januaru mi padne na pamet i izvadimo 30l vode i dodamo 30l antifriza. Pustimo ponovo u rad i od tad - mucenje. Jos cujemo jako zujanje pumpe koja treba da je bezsumna  jer se radi o sobnoj peci. Ovlasceni servis odobri i za dva dana stogne nova. Instaliramo je i ona isto zuji. Servis u cudu i sad cekamo novu zamenu. U medjuvremenu su cackali ona podesavanja i rezultat juce: zadata temperatura u kotlu 65°, brzina P04, za 5 sati rada ostvarila zadatih 23°u sobi. Odlicno. Ali juce bilo spoljnih +10° a danas +15° (nisam grejao) tako da cu morati da sacekam neko hladnije vreme da probam da li stvarno greje i na minusu i koliko trosi. Javljam cim budem utvrdio. Sto se peleta tice do sada koristio "Omega Sumadija". Ako je verovati onome na dzaku: neto kal. vrednost =17358kj/kg,   ukupna vlaga = manje od 7,7%, nasipna gustina = vise od 640kh/mkub, sitne cestice 0,51%, pepeo = 0,58%. Klasa A1. Kazu da je poqreklom iz BIH. Dakle, evidentno sam nov u ovom drustvu sa puno pitanja i nedoumica. Ako neko  preporucuje drugi pelet, saslusacu predlog i sve ostale sugestije. Jel se neko sretao sa zujanjem Vilove elektronske pumpe? Hvala svima sto ste se javili i nadam se da cu i ja vama nekad biti od koristi i pomoci.
Iskreno ja sa prvi nisam odusevljena svaki dan Mora da se cisti a rekli su na tri cetri.ono za Samo ciscenje bezveze nista kad udaris po spiralama ispada pepeo.a I kod nas je zujalo Al ona cev je udarala od vibriranja u masku sa strane pa smo je privezali.nekad I ostavlja neku sljaku u pepeljari a isti pelet koristimo I to se nije desavalo do skoro .svasta nesto dosadila sam servisu I na kraju odustala tako je kako je .ces to I glavi izbaci pelet a ne upali.ali mi je negasimo baba je stara I zbog nje Mora da je toplo I dan I noc.mada definitivno treba da se Neko pozabavi malo vise I kad bi se nastelovala kako treba mogla bi ona da greje dosta kvadrata.
I tu cev sa leve strane smo izolovali ali zujanje i vibracija pumpe se nastavljaju. Nije do toga. Videcu kad instaliramo novu pumpu kako se ponasa. Ako ne valja, morace gospoda da zamene pec. Gde nabavljate "sumadija.omega"?
Ako niste rešili problem javite se jer mareli peći su besprekorne
0 glas
Jeste resili problem ja promenila pelet sad ovaj nece da gori nemogu da namestim
odgovor mart 10, 2021 - nevena
Ne verujem da je ista reseno. Promenili i drugu pumpu, sekli i brusili kutiju u kojoj stoji uredjaj za ciscenje resetke... Sad ponekad nece da upali. Krenulo toplo vreme pa nisam ni testirao dalje. Pisao sam gore da mi je ovo bila probna sezona. Nisam zadovoljan ni malo. Ako bude srece pa kroz ulicu prodje gradska toplifikacija, placam sta treba a ovu skalameriju izbacujem iz kuce. Razocaran sam totalno
Ni ja nisam zadovoljan a sve vise ljudi upoznajem koji nisu zadovoljni. Batalite servis i zovite direktno centralu Termokonvoja u Zajecaru i upozorite ih da cete da ih tuzite, pa crte videti sta ce da Vam kazu. Nije islljuceno da cu i ja tim putem ako bude problema sledece zime.
Ma zvala sam direktno bec sedan dana se raspravljam sa direktorkom damas sam dva sata se ubedjibala kaze izasao novi onyx pa pobrkala delove.uzas sad cekam njihovog majstora pa ce Tek onda pristati da zamene pec.nista ona na pretnje I tuzbe .strasno sta dozivis za svojebpare I jos se mrznes

Povezana pitanja

0 glas
1 odgovor
Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje