0 glas
PODESAVANJE KEPO AC 20 , najnoviji model
Imam model najnoviji, kupljen sad u februaru 2021. KEPO AC 20 , moj prijatelj ima odel od pre 4-5 godina i drugaciji je ekran, no , ima opciju rucno da podesi na STAND BYE mode...kod mene se to pojavljuje u nekom trenutku (gasenje) ali se onda i skroz ugasi...T mu zadajem termostatom. U jednom odeljku koji je pod "sifrom" postoji opcija "24h" , da li se tu moze podesiti da kotao , kad je jako hladno, radi non stop i ubacuje pomalo pelet,  da odrzava T, jer kad radi ovako preko termostata, kad dostigne zeljenu T, on se ugasi i ostane ugasen bar sat vremena pri cemu se ohladi voda i onda mu verovatno treba mnogo vise energije da ponovo upali i postigne T 60C na pr...ohladi se do 37C.
Kako se podesava najekonomicnije koriscenje ovog modela kotla ?
Hvala unapred na odgovrima i iskustvima .
februar 14, 2021 u KEPO - Gordana Goga Kostic- | 1,999 pregleda

1 Odgovor

+1 glas
Nije problem u kotlu nego u termostatu koji nije dovoljno precizan.Morate da kupite mnogo precizniji i kvalitetniji termostat onaj sto ima mogućnost telefonom da se podešava oko 100-120€ košta ovaj od 5000 previše kasni sa reakcijom na promenu temperature a peć radi upravo onako kako je i namestena kao i kod većine proizvodjaca ugasi se skroz kad dostigne temperaturu.Parametri u peci se podešavaju u skladu sa kvalitetom,dužinom i količinom vlage u odredjenom peletu.To je kod nas na tržištu tako jer ima jako velike razlike u kvalitetu sto u Evropi nije slučaj jer tamo svaki pelet mora da ima en plus a1 sertifikat.
odgovor februar 14, 2021 - Fokus Borelo
Hvala na odgovoru, ali niste me razumeli....zanima me da li postoji opcija da kotao preko celog dana , na pr. odrzava T do 60C i da pumpa non stop radi , i kad postigne tu T od 60, da onda pomalo ubacuje pelet i odrzava tu T ceo dan....kao na primer auto...kad idete nizbrdo ili stojite u mestu i pustite ga u LER...motor radi, nije se ugasio ali koristi i trosi minimalno goriva..
A termostat mi je odlican, reaguje u par sekundi kad mu promenim T ili zadam novu....
Znaci , ovo me zanima, da kotao radi na "ler" ...da li je to moguce i postoji li takva opcoja na ovom kotlu AC 20 - KEPO ?
Hvala ...
Niste vi mene razumeli,to o čemu vi pričate se zove modulacija,ona postoji samo na nekim uredjajima i takav rad je  moguć samo kad je prelazni period jer nije moguće auto voziti stalno u leru nego samo dok ide niz brdo,to brdo je u ovom slučaju toplo vreme.Ponavljam termostat vam nije u tom kvalitetu koj vi zahtevate znam sigurno a to sto on odreaguje odmah kad ga vi pritisnete to nema nikakve veze sa onim sto ja vama pričam .On  mora da reagije sam ,bez pritiskanja znaci čim malo padne temperatura on mora sam da uključi a vaš termostat ne pokazuje precizno u datom trenutku tako da i ne reaguje u pravom trenutku.To sto odreaguje kad se pritisne to je uloga običnog prekidača .Dakle vas termostat sigurno nije precizan i siguran sam da sporo reaguje i da ste ga platili do 7000din
Oki, evo daljinski je COMPUTHERM Q 7 R F , ne znam koliko je kostao, ali jel to taj sto valja ili ne.
MIslili smo da skroz iskljucimo daljinski termostat i da pec radi sama, ono da se gasi i pali kako je programirana.
Jel to ima smisla ili ne, jer nam ne prija da nam radijatori budu po sat vreena hladni a to se desava i oseti se hladnoca u kuci, bar sad na ovaj mraz.
Hvala
Ima smisla da isključite termostat dosta majstora to i savetuje.Termostat nije loš ali mu je reakcija spora,imam isti takav kuci kome sam polomio i raširio luftere koji se nalaze sa strane da može makar malo brže da reaguje.U svakom slučaju za vas je jednostavnije da nadjete balans na samoj peci a termostat da isključite
Ok, hvala puno...sad jos samo da nadjem nekog da mi podesi ....
Ako ste u Beogradu i okolini mogu da vam dam broj od majstora
Hvala puno , ali evo sad mi je serviser iz Kosjerica sve objasnio i podesio... ipak jeste do kotla, a ovi moji serviseri mi to nisu podesili , verovatno da bi trosila sto vise peleta jer su me ubedjivali kako je njihov najbolji i kako od njih treba da kupujem...sto i jesam, kupila 35 dzakova odmah u startu i evo SVE potroseno za 10 dana sto nije normalno. Termostat je ok, ali je trebalo da podese neke parametre da se kotao uopste ne gasi nego da radi minimalnom snagom(dogreva radijatore) to je onaj LER o kome sam pisala, i mnogo manje trosi. Podeseno na 3 gasenja dnevno da bi se kotao "samoocistio" a za ovih 10 dana sam imala 57 paljenja !!!  Znaci paljenje od starta jer se gasio po zadatoj T ali GASIO SKROZ, voda se ohladi ocas posla na ovaj minus , na 37C i onda se pali ispocetka i greje i greje i trosi ko lokomotiva...Sada ce imati 30 paljenja za 10 dana sto je duplo manje pa cu sada pratiti i potrosnju. Eto, kad sam "ove moje"  pitala , rekli su da mora "onako" kako je bilo pre i nisu pominjali ovu opciju iako sam pitala 10 puta, za taj STAND BYE mode, rekli su da je to to i da ovako treba... Sramota. Inace je u to podesevanje u odeljku koji je pod SIFROM..kad sam pitala servisera kakva je to sifra i da mi da sifru, pitao me je sta ce mi sifra ??? i nije hteo da kaze , kreten...posle mi je ovaj drugi rekao ali da kao nista ne diram...moj kotao, tolike pare i one meni sifru ...
NAdam se da sam nekom pomoglai da ce nekome ovo iskustvo znaciti..ali kotao je vrhunski, poslednji model i napravljen da se uziva u toplom domu a ne da se smrzavate na svaka 2-3 sata kad se ohlade radijatori pa jovo nanovo dok se ne zagreju.
Pratite situaciju,uglavnom Mareli peći su najlakše za rukovanje na celom tržištu to ćete i sami uvideti vremenom
Ja imam KEPO  ...
 Apraticu naravno i verujem da se potrosnja biti prepolovljena...evo i sad vidim da jos nije otislo ono sto sam sipala jutros, a ovih dana sam po par dzakova dnevno, sto ujutru sto uvece... :-)
Hva;a

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje