0 glas
Kepo MC 20 pomoc oko Stentbaj rezima
Dobar dan! Korisnik sam Kepo kotla MC 20!Problem je u tome sto kad ukljucim Stentbaj rezim, kotao po dostignutoj temperaturo se ne gasi! Kada udjem u parametre za podesavanje od 2min do 120min tu ne mogu prebaciti nikako sa OF na On! Kako to da prebacim?
sepembar 24, 2021 u KEPO - Trsinjo | 771 pregleda

2 Odgovora

0 glas
Gasi se tek kad je temperatura veća za 2 stepena od zadane i kad tu temperaturu drzi dva minuta. A može da se promjeni da se gasi kad je temp za pola stepena veća od zadane ili više, po izboru. Ako ti je zadano da se ugasi kad je temp za 2 step veća od zadane, kad peć dosegne tu temp i ugasi se, opet će se upaliti kad temp spadne za 2 step u odnosu na zadanu. Po meni su ovo trebali drugačije da urade... Prva stvar peć obično uđe u modulat režim prije zadane temp i onda teško da može za dva stepena da još podigne temp..druga stvar ja mislim da su trebali da odvoje temp paljenja i gašenja u stendbaj režimu.. pa recimo da mogu da izaberem da se peć gasi na tačno odabranoj temp. A da izaberem kad će se upaliti..recimo kad temp spadne za 3 stepena..ovako meni peć nikad ne ulazi u stendbaj
odgovor oktobar 9, 2021 - Rade S
0 glas
Ja podesavam na hrono rezimu , tri gasenja i u tom rezimu , pec kada postigne 60C , kako je preporuceno,  ulazi u modulaciju  , radijatori su prijatno mlaki  , ide do 40 C , a onda , ako na wi fi potenciometru  spustite T bas bas ispod ( za ovaj period kad nije mnogo hladno) pec ce samo dogrevati vodu i biti u modulaciji do zadatog casa da se ugasi.  
Ja sam konacno naucila kako da rukujem i jako sam zadovoljna kotlom , i za sada jako malo trosi iako grejem 2 kuce povezane, a sistem je potoplljenih radijatora i cevi idu od podruma do gore preko tavana pa se slustaju u dve kuce... jedino sam morala jacu pumpu da stavim da bi izgurala , ali je grejanje sada savrseno. Trosimo u proseku 1,5 dzak dnevno za 100m2
odgovor oktobar 18, 2021 - Gordana Goga Kostic-
Hvala! Moze li reci kako idu tvoji parametri? Snaga 1,2,3,4,5?Brzine Ventilator
Možete li mi poslati Vaše parametre kotla ?

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje