0 glas
Imam problem oko pritiska
Dopunjijem sistem svakih par dana.Cim napunim kad je hladan sistem 1,2bar. on podigne temp.2.6bar.veliku oscilaciju pravi.Jutros  u pritisku 0,5bar. I upalim pec,sve ok.i ode pritisak na2,4bar.A snaga mi je podesena na 55°c. Imam pec Alfa com15. VISOKO PRIZEMLJE.STAN IMA OKO 60KVADR.Bio je serviser i promenio mi ventil.Jel moguce da je do barometra,da se pokvario ili je neki dr.priblem? A inace na panelnim radijatorima i imam nesto malo podnog grejanja?
januar 31, 2022 u Peći na pelet - Dalibor Jovanovic | 3,030 pregleda
Mislim, da  je problem oko ekspanzione posude, obzirom da vam diletacija pritiska je prevelika u sistemu. Ako je posuda stara, lako se moze desiti da se probusi gumena membrana u njoj. Niste definisali koji ventil vam je majstor promenio. U svakom slucaju, u ispravnom zatvorenom sistemu ce pritisak kretati između 1.4 i 2.0 bara.
Pozdrav

2 Odgovora

0 glas

Imam istu pec,majstor mi rekao da stavim oko 1 bara pritisak,i od tad mi stalno brboce u radjatorima nesto . Posle par dana sam sam podigao da probam na 1.8 bara i ozracio sve radijatore,stavi pec na 65  temperaturu vode,i na 25 ambijentalnu u sobi gde je kotao,pa probaj kao sto je kod mene isto ,a za stelovanje peleta to moram malo vise..

odgovor januar 31, 2022 - Miroslav Marinkovic
Ma peobao sam, ako podignem na 65 temperaturu ode mi skoro na 2,8bara i pocne da curi voda na slavini.Serviser bio i kaze mi da taj barometar ne valja, oni se jako kvare.Kad budem stao sa lozenjem da ga promenim i onda da probam..E sad ni to mi nije uteha.Posto npunim sistem na 1,2 bara i ujutru padne na 0.5 bara.Strasnoo
0 glas
Sigurnosni ventil.Sto kad dodje do 2,5 bara otvara i pusta na tom ventilu.Pec je kod mene tek prve godine i jos je pod garancijom.Evo oped jutros ustanem i vidim pritisak je 0,4bara a kad dopunim na 1 bar.ona kaf dodje do 53° odmah gura pritisak preko 2,5 bara.Gde sam morao da ispustim kaoo visak vode.I bio je pritisak u radnom pogonu na 2,2bar.Jel ima neko jos takav problem i stvarno sam vam u napred zahvalan...pozz
odgovor februar 1, 2022 - Dalibor Jovanovic
Preporucuje se da bude manji pritisak kad je hladan do 0.6  jer kad pocne da greje na 65-70° on podigne na preko dva bara... nije isto na drva i na pelet
Pritisak na 1.6 bara i nova exspanziona posuda barem 25l
Pozzz da se javim da sam resio problem.Ipak je bila kondezaciona posuda.Promenili smo je i sad je super, HVALA BOGU.Pritisak napunili na 1.4 bar. I kad se ugreje na 65° ide na 2bara.Kako bi i trebalo.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje