0 glas
Podesavanje Kepo25AC kotla
Pozdrav,

Da li ima neko ovde ko bi mi mogao dostaviti parametre za podesavanje Kepo 25 kotla?

Cini mi se da trosi malo vise peleta, a temperatura dima je oko 130 stepeni, sto je po mojoj logici previse.

Unapred zahvalan!
novembar 25, 2022 u KEPO - Borisz Boris | 378 pregleda

2 Odgovora

0 glas
Nigde parametri nisu isti mogu samo da budu slični tako da je uglavnom nemoguce potpuno kopirati parametre od nekog drugog,a temperatura izduvnih gasova je solidna.Moje licno mišljenje je da je kepo jedan od najgorih kotlova kao i servis sto im je medju najgorim i masa neukih servisera.Najviše nezadovoljnih korisnika ima Kepo.060/444-10-77 ovo vam je broj od najboljeg majstora u Srbiji za pelet uredjaje
odgovor novembar 26, 2022 - Fokus Borelo
Ne bi se složio sa vama da je Kepo najgori. Kao i kod svih proizvođača i kod njih se dešavaju kvarovi i zastoji. Svaki kotao je za sebe zaseban po domaćinstvu, zavisi do kvaliteta peleta i podesenosti kotla za isti. Negde treba da se smanji ili poveća brzina ventilator ili podešavanje puža za ubacivanje peleta. Potrebno je izvršiti godišnji servis kotla na kraju sezone kako se ne bi dešavali kvarovi. Što se tiče servisera kod svih proizvođača, ne mogu da postignu  da budu kod svakoga za 10 minuta. Narod bi hteo odmah i sada da im bude otklonjen kvar ili zastoj.
Ovde smo bas zbog toga da bi diskutovali i izneli svoje mišljenje na osnovu činjenica.Sve činjenice koje stenabrojali su istina i slažem se sa vama ali jedna vrlo jaka činjenica je to da nezadovoljnih korisnika kepo peći ima više nego svih ostalih zajedno i to vam govorim na osnovu ličnog iskustva  hiljade korisnika jer sam serviser za sve vrste uredjaja.Plus je Kepo pored termofluksa najveći potrošač goriva.Čelični limovi su im medju najboljima i jednom i drugom ali u varijanti peleta to je stavka koja je medju najmanje bitnim jer se ne radi o kotlovima na drva niti je to tenk pa da treba da bude težak ,kad su podešavanja kako treba i kad je sagorevanje dobro i obican lim od 3mm može da traje 100godina.Nijedan uredjaj za pelet koji postoji nije loš tako ni kepo ali ima najviše nezadovoljnih korisnika
0 glas
Imam kepo pelectro 20ac. Okolina Šapca ne mogu da kažem ništa loše o kotlu radi bezproblema. Po savetima majstora i instalatér kotlova ako imate bežični ili bilo kakav termostat povezan na kotao mogu da nastanu problemi i komplikacije. Jednom mi je otišla ta klapna za istresanje pepela to je zamenjeno u roku od dva dana.

Najbolja je regulacija na sve na auto. Naprimer snaga regulacije mi ide do 5 pa posle hlađenje. Na dimovodnoj cevi mogu da držim ruku. Kotao kada natera 50-60°C ide na hlađenje. Do nekih 40°C pa se opet pali. U pitanju je podno grejanje kuća oko 120m².

Danas došao sutra zamenjeno.
Što se tiče komunikacije sa samim godišnjim servisima za kotao tu već nastaju problemi 3 puta sam ih zvao i pisao sms poruke niko nije došao. Ako nešto bude imam dokaz da sam slao sms poruke tako da.
Jedan od problema kepo kompanije što sve neradi sama. Nego imaju razne firme koje se im bavi sa raznim sektorima naprimer servis, garancija, dodavanje.
odgovor novembar 27, 2022 - Dylan Smith
Mozda u vašem kraju servisna služba loše radi ili ih je premalo da drže ceo teren. Fabrika se trudi da ima servisere svuda kako bi svaki korisnik bio zadovoljan. U mom kraju najviše nezadovoljnih korisnika ima za alfa plam, i kao što sam rekao ne može serviser da se stvori istog trena kad kod nekog bude problem. Ali se slažem sa gore napisanim da je jako neodgovorno da se niko ne javlja iz servisne službe ili održavanja. Što se tiče potrošnje peleta to niko ne može da kaže kakav će pelet biti ove i sledeće godine po kvalitetu.
Evo ja sam nezadovoljan sa Alfa Plam peckom 15kw , kupio sam je polovnu, od vrucine u kuci ne moze da se dise. Grejem dva etaza 55+40m2
@Borelo mi je pomogao da je nekako obuzdam, da nije njega i ovog foruma   ne znam sta bih radio, zvao sam dvojicu servisera nijedan se nije pojavio. Sve preporuke za Borelija.
Potrošnja testirana na baš mnogo načina i na stotine mesta, kepo i Termofluks veća potrošnja od ostalih i skuplji od ostalih a Milan Blagojević najgori kotao od svih
Alfa ima dosta nezadovoljnih ali imaju više prodatih nego svi ostali zajedno ali istina je za reklamacije

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje