0 glas
Zamena za PELET
Znam da je sajt uvezi PELETA ali me zanima.
Jel neko lozio sa ovim nasim integrisanim pecima na pelet: koscice od visnje, tresnje, koscice od maslina, ljusku od lesnika itd ?
Jel moze pec da se prilagodi navedenim"energentima"
Ide  zima pocele su restrikcije. Kako prevezati pec na akumulator ?
decembar 8, 2022 u Iskustva sa Peletom - Aleksandar Petrovic | 904 pregleda

2 Odgovora

0 glas
Zavisi koji uredjaj imate ali uglavnom bi trebalo da može da radi na koštice kad se prešteluje u parametrima a sto se nestanka struje tiče tu mora da se poveže obavezno sa “sinusnim” pretvaračem
odgovor decembar 11, 2022 - Fokus Borelo
I mene zanima, jel imate sa nekom konkretno iskustva ? Ili neko od poznanika lozi nesto od toga i sa kojom peci ?
Čitao sam u grupi na fajsu ja mislim,čini mi se da je bila Mareli u pitanju.Mislim da je sve do konstrukcije samog puža i njegove sposobnosti da prenosi pelet ili koštice u zavisnosti od njihove dužine ili prečnika.Kod marelija je to uradjeno fantastičnim resenjem tako sto čim krene da zaglavljuje osovina se blago pomera sa jedne strane i bukvalno preskoči i protera dalje to sto zaglavljuje.A ovo što sam čitao za koštice čovek je opisao sve do detalja ,probaću da nadjem.
Ja sam video na na YT da italijani masovno prelaze na koscicu od masline, imaju i masine koje vrse separaciju i mlevenje. Valjda ne ide cela koscica jedan samleveni deo ide za sagorevanje a drugi se odvaja i baca. Mozda nisam razumeo. I Kod njih je poskupeo pelet.I u Grckoj se koscica od masline koristi.
U Italiji pelet preko 700€ košta tona
0 glas
Koristio sam koštice od višanja. Treba da budu suve i onda daju više kalorije od peleta. Može.
A što se tiče pretvarača, mora da bude minimum 500w i čist sinusni napon.
Ja sam kupio Anel elektronik iz Beograda i radi - oprobano.
odgovor decembar 11, 2022 - Borivoje Svetozarevi
@Borivoje. Koliko ste placali kostice od visanja,kakva je potrosnja, koju imate pec ? Koji su Vam parametri napisite nesto o tome.
To je bilo prošle godine tako da je bezveze da ti pišem. Ako je bio 1 tona peleta 170 evra, onda je košpica bila oko 100evra.
Parametre nisam menjao, sve radilo isto kao na pelet. Kotao Marelli PB24.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje