0 glas
Potrebni su mi paarametri za ekonomičnu potrošnju peleta za peć Dino 27.
Peć se mora čistiti i po 2 puta dnevno inače neće da upali (zbog nagomilanog pepela).Probao sam sa promenom peleta i nije dalo rezultate.Imam osećaj da previše peleta dolazi u gorionik.
decembar 13, 2021 u Alfa Plam - Almir Kajevic | 1,161 pregleda

1 Odgovor

0 glas
Druže to sam i ja isti problem imao sa Dino 27, i meni je serviser reko da je problem pelet i ja promenim pelet i sve isto, tako da sam se uverio da nema pojma.
Ja sam nekako resio problem menjajuci neke parametre, na foru samociscenja peci, povecao brzinu ventilatora, skratio vreme izmedju dva ciklusa čišćenja.. zapisao sam.. da pronadjem pa ti šaljem .. pokušaj, meni pomoglo..
odgovor decembar 13, 2021 - Goran
Hvala Gorane očekujem parametre nadam se da će i meni biti od pomoći.
P92 je brzina ventilatora tokom periodičnog čišćenja, meni je serviser ostavio na 0, tako da nikakav efekat nije imalo... ja sam to podigo na 70, (trba da je u procentima)
T07 je vreme u minutima za kolko se ponavlja postupak ponovnog peridiočnog čišćenja... ja sam stavio na 10 min
T08 je u sekundama izraženo vreme kolko dugo traje periodično čišćenje.. ja sam stavio na 50..
E sad ima i dozator peleta i ventilatora.. meni je pelet 0, a ventilator +2, tu sam pravio razne kombinacije npr stavim pelet na -5 a ventilator na +5 i temperatura vode u kotlu nemože da pređe 48 stepeni... ovako sad mi temperatura vode u kotlu 62 stepena i to mi je zadovoljavajuće.. imam sobni termostat i kad postigne zadatu sobnu temperaturu kotao ide u sten bay... pokušaj ovo pa ako ne uspe da ti prosledim i druge moje parametre sa kotla pa uporedi sa tvojima... Pozzz
Možete podesiti da Periodično čišćenje bude i u režimu rada i u modulaciji. Veća je poenta da se režim Periodičnog čišćenja javlja u modulaciji. Imam ja uputstvo za sve parametre, mogu vsm poslati.
Imam i pitanje. Da li možeš podesiti da sobni termostat po postizanju zadate temperature ne ide u Stand by nego u Modulaciju?
To sam nešto pokušavao ali nisam uspeo.. serviser mi je navodno rekao da nemože.. inače u početku nisam imao sobni termostat pa sam temperaturu podešavao na samom kotlu (preko onog njegovog termostata na sondu) i tada mi je išao u modulaciju.. a nemam parametre za čišćenje kad je u modulaciji jer sam primetio da mi je piksla bila puna pepela.. ako nije problem pošalji mi te parametre za čišćenje u modulaciji... Pozzz
Gorane, danas sam imao prilike da razgovaram sa čovekom koji je ovde upisan kao "Toskanac". Apsolutno sve to što tebe zanima meni je on danas rešio. I čišćenje, i doziranje i postavku sobnog termostata.
Tvoj imenjak je. Javi mu se, za pola sata će ti rešiti sve probleme.
Pozdrav
Društvo može li broj Toskanca da ga kontaktira nekako da mi pojasni malo oko Dino 27

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje