0 glas
Dino 27/Alfa term 20
Da li ima nekog ovde kome pomenuti šporeti rade kako treba? Da ne pravi šljaku da se čisti dva puta dnevno, koji su vam parametri i koji pelet koristite?
decembar 16, 2021 u Peći na pelet - At20 | 574 pregleda

1 Odgovor

+1 glas

Taj problem sam ja resio promenom par postavki, I to P92 na 60, T07na10i T08 na40. Da ti ovo prevedem i pojasnim.

P92 je Promena brzine ventilatora tokom periodicnog ciscenja izrazena u procentima, sa 0 sam stavio da u periodicnom ciscenju radi brze za 60 posto.

T07 Je vreme u minutima za koje ce ponovo poceti ciklus periodicnog ciscenja, a to sam sa 20 minuta pomerio da bude nakon svakih 10 minuta.

T08 Je vreme u sekundama a koliko ce dugo da traje periodicno ciscenje i tu sam stavio 40 sekundi.

Meni je to resilo problem.

odgovor decembar 18, 2021 - toskanac
Hvala puno.
Pored ovoga što ste vi podesili ja sam stavio i p93 što je doziranje peleta prilikom čišćenja na -100 ali i dalje se posle nekog vremena prepuni čaša/gorionik. Kada nije bilo toliko hladno parametar p35 u podešavanjima dozatora sam smanjio sa 4 na 3 i tad je šporet radio savršeno(nema presipanja, svuda je sivi pepeo i malo zaprlljano staklo) bez parametara za čišćenje(p92 i p93).  Sada je problem što ne može da dostigne temperaturu vode. Mislim da je ovaj parametar za vreme između dva doziranja peleta. Pelet koji koristim je eko step i mislim da ima mnogo vlage i da to ima uticaja na rad. Da napomenem da je ovo treća godina kako koristimo ovaj šporet, prve godine smo imali mnogo problema jer je dozator bio previše pojačan, druge godine je bilo mnogo bolje sa smanjenim vrednostima za dozator i pojačanim ventilatorom bez ovih gore podešavanja jer tada nisam znao ništa oko toga. Mislim da pelet dosta igra ulogu ali treba i podešavanja da se nameste lepo. Isprobavaću još sa p35 na 3 i većim vrednostima za doziima za dozator.
Isti problem sa sljakom imam na kotlu dino 27. podesio sam P92 na 60, T07 na 10 i T08 na 40, ali mi se periodnicno ciscenje uopste ne ukljucuje. imam sobni termostat, kada pec postigne temperaturu, odradi jedno ciscenje i ode u stendby i to je sve. kada pec izlazi iz stendby-a tesko se upali zbog sljake. da li negde treba da se uopste omoguci periodicno ciscenje.
Treba i p93 da se stavi na -100. To je zbog termostata, on resetuje brojač i šporet iznova računa 10 min.
P93- - 100 je doprema peleta u procesu čišćenja i u procentima  i u prevodu da ne dodaje pelet -100% peleta na 0 je doprema pelet kao pri snazi u kojoj je trenutno čišćenje, a 100% je da doda na 0 normalno doda još 100% .
Deka je P92 v menu ???

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje