0 glas
Kepo AC 25 dize pritisak
Pozdrav

U pitanju je podno grejanje oko 200 kvadrata

Imam kotao Kepo ac 25 , bafer od 800 litara i dve ekspanzione posude od po 80 litara .

Ako stavim pritisak vode da bude u sistemu kada je hlada na 1.2 ili 1.4 kako pise na samom kotlu meni on dok dodje na 50 stepeni prebaci pritisak od 2.5 i ode u gasenje .Ako uzmem i polako mu ispustam po malo vode da ne ode u gasenje da bi usao u modulaciju on posle koriscenja  ako ga ugasim ode u blokadu posto je pritisak previse mali .

Procitao sam da problem moze da bude ekspanziona posuda ali one su nove tek stavljene i jedna i druga i pritisao sam onaj gore mali ventil da vidim da ne ide voda iz njih i ne ide . Sad jedino ako to nije dovoljna kolicina za moj sistem stvarno ne znam nisam strucan .

Ako je neko strucan molio bih vas da mi kazete u cemu je problem da bih mogao da ga resim.

Hvala
novembar 4, 2022 u Instalacija - alek95 | 310 pregleda
Pozdrav takodje imam kotao kepo 25kw i bafer od 1000 litara . Postavio sam expanzionu posudu jednu od 150 litara i nemam problema s pritiskom . Pitanje je dal ste pravilno instalirali posudu i dal nije nekim cudom ventil zatvoren .

A ja bih imao pitanje za vas kako ste resili upravljanje da kotao puni bafer ?
Dal preko diferencijalnog termostata ili ste ugradili sondu za bafer ?

4 Odgovora

+1 glas
Da nemas mesni ventil, pa ostao zatvoren ili ti nema vazduha u posudama. Ispusti vodu da dodje pritisak na 0 i onda naduvaj boce na 1.5 ili koliko vec pise na njima. Pa onda podigni pritisak u sistemu na 1 za pocetak da vidis sta se desava. Moze biti da je izasao vazduh iz posuda ili da ti je neki ventil zatvoren ili veoma malo otvoren pa nemas protoka a pumpe rade i kotao greje i dize pritisak
odgovor novembar 6, 2022 - mioljub
0 glas
Zdravo imao sam sličan problem. Kotao kada je pušten u rad radio normalno ali se pregrevao.  Problém je bio u tom ventilů što mesa vodu iz kotla do poda.  Tamo je taj ventil i kada sam sa njim okrenuo na na višu temperaturu onda sam video kako se temperatura i pritisak u kotlu vraća u normalu. Opet mi je to tako uradilo pa sam video da se olabavila sonda što ide na ventil i priključena je na gornji deo mislim da je to za odlazak vode u sistem. Inače ja nemam bafer jer mi je majstor rekao da samo snjim nekad budu problemi.
odgovor novembar 5, 2022 - Dylan Smith
0 glas
To je velika količina vode u sistemu sa baferom, mislim da su male ekspanzione posude. Ne znam sad dal nije neki ventil zatvoren na posudama. Najbolje je da kontaktiras nekog majstora da dodje i pogleda kako to sve izgleda na licu mesta. Ovako može samo da se nagađa.
odgovor novembar 7, 2022 - Boban12
0 glas
Jel si nesto otkrio? Možda ako si, napiši da ostali znaju koji imaju isti problem kako da ga reše!
odgovor novembar 8, 2022 - Dylan Smith

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje