0 glas
Kotao Mareli PB 18kw ne dize temperaturu vode preko 45 stepeni
Od pre par dana imam problem da kotao ne dize temperaturu iznad 40 stepeni a podesena temperatura na kotlu je 65 stepeni, grejni prostor je 80m2.

Da li neko ima iskustva sa ovim i sta bi mogao da bude problem?

Hvala!
april 7, 2021 u Peći na pelet - androyea | 2,246 pregleda
Problem je najverovatnije u kvalitetu izradi kotla, kotao vuce fals vazduh. Koristio sam mareli i imao istih problema.

2 Odgovora

+2 glas
Najbolji odgovor
Ili treba da se smanji ventilator ili da se poveća doza peleta 060/444-10-77 pozovite ovo vam je broj od majstora
odgovor april 8, 2021 - Fokus Borelo
selected april 8, 2021 -androyea
Povecao sam dozu peleta i sada radi odlicno, hvala puno!
Nema na čemu i drugi put,mareli su odlične peci bez obzira na nisku cenu imate broj gore od najboljeg majstora u Srbiji tako da nećete nikad imati problema sa njom
0 glas
Problem u parametrima vuca dimnjaka i kolicina peleta i ventilator.Zadrzis set udjes kalibracija ventilatora i dignes za dva pa vidis ponasanje onda kalibracija dozatora probaj anji za tri. Ta dva parametra samo da uskladis prema tvom dimnjaku i radice kotao ok to moras samo probom gledaj temperaturu dima treba da je za 18-20 stepeni veca od temperature vode tad je dobro to ti je pokazatelj velika temperatura dima nevalja sve ti ode u odzak a malo za grejanje vode.
.
odgovor oktobar 2, 2021 - ppauk ljubisa
Imam Mareli kombinovani kotao. Postavke ventilatora idu od -5 do +5. Kada npr. kod sebe pojačam ventilator na vrednost veću od +1 ventilator oduva u pepeljaru nesagorele, užarene komade peleta. Dakle, sve preko te vrednosti kod mene ne bi imalo smisla.

Povezana pitanja

0 glas
1 odgovor
Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje