0 glas
Peć Thermoflux Interio 20 sama se pali bez signala sa sobnog termostata
Vlasnik sam peći Thermoflux interio 20. Model iz 2017.godine. Posljednjih tjedan dana peć se bez pravila sama pali. A ponekad prilikom rada i sama ugasi prije nego što dosegne zadanu temperaturu.

Peć je spojena na bežični sobni termostat "Salus".

Detaljnije o problemu paljenja:

1. Sobni termostat je podešen na temperaturu 16 stupnjeva. Oba moda (mjesec/sunce).
2. Temperatura u prostoriji je 23 stupnja ( pokazuje termostat na displayu) 3. Peć se sama pali iako ne bi trebala 4. Peć odradi proces paljenja i stabilizacije i nakon toga ide u fazu modulacije 5. Nakon modulacije peć se gasi, ide čekanje hlađenja i potom se na displayu peći prikazuje poruka čekanje zahtjeva

Kada je u pitanju gašenje peći problem je sljedeći:

1. Peć se pali putem bežičnog sobnog termostata. Zadana temperatura je podešena na 24 stupnja 2. Peć radi 30-40 minuta. Temperatura prostorije je tek oko 22 stupnja. Temperatura kotla je 56 stupnjeva (Zadana je 68 stupnjeva) 3. Peć se sama gasi, odnosno prelazi iz stanja TON u TOFF. Indikator na sobnom termostatu pokazuje da bi peć i dalje trebala raditi.

Danas sam je u potpunosti ugasio na dugmetu na peći. Kada sam je opet upalio počeo je proces paljenja peleta iako sobni termostat nije dao nikakav signal za paljenje. Prije to nije bio slučaj.

U niti jednom slučaju nema nikakvih dodatnih poruka na displayu peći.
oktobar 26, 2021 u Peći na pelet - Zoran Karadza | 1,977 pregleda

2 Odgovora

0 glas
Da li Vam je opcija na Salus termostat postavljena na ručni mod (ruka na ekranu) ili na automatski mod (bez ruke na ekranu) ?
odgovor oktobar 27, 2021 - misko016
Automatski je podeseno. Na programu p9 namjestim vremena paljenja i gašenja.

Rucni mod nisam koristio. Cak i ne znam kako funkcionira.

Ako mi mozete objasniti.

Inace problem se javi jednom tjedno.

Sobni termostat sam takodjer prije resetirao. Ali opet isto.
Druže nismo se razumeli, vidi ovako: Za početak isključi na samom kotlu na taj p9 paljenje i gašenje znači da bude na OFF ili isključeno. Onda na Salus termostat ili podesi automatsko paljenje/gašenje ili uključi onu (ruku) na ekranu sobnog termostata i onda ručno podešavaš koliko hoćeš da ti bude temperatura. Kao i ako želiš automatsko paljenje/gašenje to takođe podešavaš samo i isključivo na sobnom termostatu, kotao zaboravi kao da ga nema, ne postoji.
Jesmo se razumeli sada ?
Kada sam napisao P9 mislio sam na sobni termostat. Budući da samo termostat upravlja radom peći. A program P9 se može programirati.

Kod mene je problem što termostat ne daje signal za paljenje/gašenje peći. A peć se pali/gasi.

Ovakav se događaj javlja sporadično/neočekivano. Odnosno nema nekog pravila. Nema periodičnosti. Što je čudno.

Serviser mi kaže da se s ovim slučajem nije prije susretao. Iz tvrtke Thermoflux mi kažu da se javim serviseru. Začarani krug.
Ne postoji šansa za tako nešto osim u slučaju da je to podešeno na samom kotlu ili da je tako poešeno na termostatu, zato te pitam nije li opcija na termostatu podešena na AUTO ??? Da li je aktivna ikonica "ruka" na ekranu??? Imam isto Salus radi kao sat bez ikakve greške. Nemoguće je kotao da ti se sam od sebe pali, morao si da ga podesiš na automatki program i taj program koji si mu stavio on radi po njemu. Dakle, uzmi uputstvo od SALUS-a i pročitaj kako se gasi automatsko programiranje rada i postavi na ručno.
https://salus-controls.com/uk/product/t105rf/#reviews

Ovo je termostat koji imam. Pogledao sam uputstva vezano za manualni mod. Kada bi se peć sama upalila na termostatu nije bilo ruke.

Trenutno mi je termostat u programu P9. Samo jedan ciklus paljenja je namješten i to ujutro prije posla da se kuća ugrije prije buđenja. Peć se pali u 4 sata ujutro i radi do 6 sati. Zadana temperatura (sunce ikona) je 25 stupnjeva. Zadana temperatura (polumjesec ikona) je 16 stupnjeva.

Kada želim ručno upaliti peć tijekom dana podignem temperaturu (mod polumjesec) iznad temperature prostorije i peć se pali. Kada se soba ugrije smanjim tu istu temperaturu. Tako mi je serviser pojasnio.
0 glas
Mozda novi termostat?  Te napravice znaju i riknut
odgovor oktobar 30, 2021 - Lop
Evo desetak dana nemam nikakvih problema.

Palo mi je na pamet da je sobni termostat "poludio".

Čak sam provjeravao po susjedstvu je li netko ugrađivao sličan ili isti termostat. Ali nije nitko. Jer se zna dogoditi da dodje do konflikta pa se na switchevima mora podesiti druga frekvencija komunikacije termostata i baze.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje