0 glas
Uvodjenje peleta u montaznu kucu
Pozdrav svima! Zivim u montaznoj kuci 90m2, dobro izolovana. Zbog obaveza lozim od 5h prepodne do 21, 22h uvece zavisno od spoljne temperature. Grejenje je u principu na ugalj, ali dodam i koje drvo. Od oktobra do aprila-maja potrosim 4t susenog uglja i ogrejem se poprilicno dobro. Zbog poslovnih obaveza i komocije grejanja u odnosu na ugalj, razmisljam o  peletu. Zanima me koja pec bi mi radila posao za ovu kvadraturu i da li neko od prisutnih forumasa ima ovakvu kucu i ovaj tip grejanja, kako je zadovoljan? U principu, uvodjenjem peleta smanjio bih period grejanja, ne bi se pec palila u 5 ujutru vec oko 8 i tu bih imao ustedu. Iskustva?
novembar 24, 2021 u Ostalo - Ducka82 | 172 pregleda

2 Odgovora

0 glas
Mareli 18kw najbolja varijanta
odgovor novembar 28, 2021 - Fokus Borelo
0 glas
Imas solidan izbor, ne bi ti trebala preterano jaka pec , oko 15 kw ,mozda 18 max. Nisi napisao da li imas kotlarnicu, tj gde ti stoji pec. Jer imas kamine koje greju prostoriju, kotlove manjih spremnika i kotlove koji zauzimaju malo veći prostor. A i zavisi kolko bi kesa dao.....
odgovor novembar 28, 2021 - Mc_nabb
Pec je u garazi "kotlarnici", u principu prostora za pec ima dovoljno . Sto se tice kesha nemam predstavu ni koliko sta kosta, tako da cu o realizaciji celog projekta razmisljati kad prikupim sve potrebne info.
Najvise bi me zanimala procena potrosnje za grejnu sezonu. Predpostavljam da bi bilo skuplje nego grejanje na ugalj, samo koliko (pod predpostavkom da ce se pelet od sledece sezone vratiti na neku razumniju cenu).
Sve zavisi od cene peleta. Ja uzimam pelet leti i uvek je niza cena. Samo ako imas gde da ga skladis. Sto se tice potrošnje, zavisi od vise faktora. Mogu ti reci moj primer. Kuca od 180 kvadrata, grejem oko 150 , pec alfa como 23, nisam presao 4 tone ni jedne sezone

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje