0 glas
Problem sa Alfa plam commo 21
Pozdrav svima! Nov sam ovde, i nov sam u grejanju na pelet. Prosle godine smo pustili u rad Alfa Plam pecku. E sad citajuci tekstove po raznim forumima shvatio sam da pec ne radi kako treba. Tacnije receno mnogo trosi a slabo greje. Imam 8 radijatora i 1 susac. Sad kad je minus, na kotlu je podesena sobna temperatura na 27 a temp vode u kotlu na 70. Pec nikad ne ulazi u modulaciji, ne prelazi 24 stepeni a voda u kotlu ne prelazi 65. Pec radi na 5 rezimu a trosi 3 dzaka peleta, stim sto je palimo u 10 a gasimu u 22h. U cemu je problem?
januar 26, 2022 u Alfa Plam - Milan Prtkovic | 2,054 pregleda

2 Odgovora

+1 glas
To ti je velika potrosnja. Sobni podesi na 23-24C, a kotlovski na 60C-65C. Verovatno treba da podesis gorionik prema tom peletu jer kad god se promeni pelet mora i stelovanje gorionika. I 1mm ako se promeni granulacija peleta sve mora da se podesi ponovo prema njemu.
odgovor januar 30, 2022 - mioljub
Mozete li reci sta treba uraditi da bi se nastelovao gorionik,ja znam na doziranje, gde je,na a9 i trebalo bi  motda jos nesto?
Kako to da uradim?
0 glas
Gde se nalazite
odgovor januar 30, 2022 - Fokus Borelo
Banatska Palanka, okolina Bele Crkve

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje