0 glas
Greška tokom rada er05 - temp. dimovodnih gasova preko predviđene
Pomoć ljudi!
Prošle godine smo uzeli kotao na pelet (Radijator inženjering UNI 20 PLUS) i radio je solidno odnosno izbacivao je ponekad neke sitne, neznatne greške, a često i Er05 (gašenje kada je temperatura dimovodnih gasova preko predviđene). Nakon ponovnog uključenja prođe i do 20 dana da se ta greška ne pojavi pa je nismo uzimali toliko u obzir. Sve do ove godine. Kada smo pustili kotao u rad ove godine, radio je normalno, bukvalno samo smo ubacivali pelet i čistili. Međutim, obzirom da i dever (koji je na spratu) koristi kotao i priključen je na isti dimnjak, čim je pustio svoj kotao u rad naš izbacuje Er05 grešku non stop. Bukvalno ga uključimo, upali se, krene da radi i gori, izbaci grešku i ugasi se.
Mi pretpostavljamo da je verovatno razlog taj što su dva grejna tela priključena na isti dimnjak. Dimnjak je čist, proverili smo.
Da li mislite da je to razlog i da li postoji neko drugo rešenje a da nije zidanje novog dimnjaka?
To nam je poslednja solucija jer smo već zagazili u zimu.
novembar 18, 2023 u Peći na pelet - DacaM. | 363 pregleda

1 Odgovor

0 glas
Pokušajte da prespojite presostat... neznam gde se nalazi na tom kotlu ali ja sam imao problem sa mojim dino 27, kada je loš pritisak vazduha napolju i on signalizira grešku da je zatvoren dimnjak
odgovor novembar 25, 2023 - Goran

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje