0 glas
Hteo bih da se pokrene tema o kotlovima Biomegal

S obzirom da nemaju tj. skoro pa uopšte nemaju marketing i reklame a mislim da su i tek kako dobri, tj, odlični. Ako ih neko ima da iznese svoje iskustvo. smiley

decembar 6, 2020 u Peći na pelet - misko016 | 5,958 pregleda
Ja imam megal 35 kw, ali mi trosi vise nego sto treba nemam servisera da mi kaze parametre.

2 Odgovora

+1 glas
Najbolji odgovor
zdr.ja imam Biomegal 35kw.dobar je
odgovor decembar 27, 2020 - ibiza
selected januar 1, 2021 -misko016
Šta si rešio kako je kod tebe sada ?
ok je nema problema parametre nonstop menjam igram se ipak je moj jaci trebamu vise .izgleda da samo ja i ti imamo megal ali je zakon.
Kod mene ima još dvojica kolege, 25kw podrumski, nikakav problem.

Ima malo ljudi zato što i ne znaju da postoji nemaju mnogo marketinga i reklame, nisam ni ja znao dok mi kolega nije preporučio, ja sam prvo hteo Alfu 21kw, pogrešio bi da sam njega uzeo, em je bio skuplji za skoro 300e em je slabiji 4kw od ovaj što imam. I još puno obaveza oko Alfu što kod ovaj nemam.

Ova firma ih distribuira i prodaje, kao i tehnička i servisna podrška. https://valdom.rs/
da cena je bas niska od ostalih meni jedan moj prijatelj on ih odrzava kao serviser je kada sam mu reko da ocu na pelet kotao a znao je da imam Megal na drva odma mi kaze isto ces da uzmes Biomegal ovaj moj drugar je serviser on ih pusta u rad i kazemi da je Tieeme elektronika super (inace on ima servis za mobilni tako da mnogo razume elektroniku) ima on kontakte i direkt u fabrici tako da ako ti bilo sta zatreba kazi tu sam da pomognem .meni je ova druga sezona i sve je ok za sada.kod nas u makedonija ja zivim ako si cuo Struga grad na ohridsko jezero neki albanci ih uvoze dali preko kosovo ili direkt bujanovac neznam .moj od 35kw mislim da je bio 1200 eura.
Ja imam Biomegal 25kw i prezadovoljan sam
0 glas
Pozdrav, ja sam se raspitivao za Megal kotao na pelet od 25kw. Na kraju uz razne sugestije i razgovore sa ljudima iz struke sam se odlucio za Mareli PB24, iako su me mnogi ubedjivali da uzmem Alfu ja sam bio iskljuciv da ne zelim Alfu .
Niko mi nije rekao nista lose za Megal da se razumemo, ali prosto su mi svi rekli kako nema dovoljno korisnika pa ne mogu da daju precizne informacije.
Inace sa Marelijem sam za sada prezadovoljan, prva mi je zima, i u kombinaciji sa sobnim termostatom je brutalan.
Pozdrav
odgovor januar 16, 2021 - Jocaa
zdravo.tvoj marali i megal ista elektronika Tieme elektronika italijanska.kako ti je potrosnja.kakva su ti podesavanja.pozdrav
jel mozes da mi das tvoje fabricko podesavanje posto i mareli i biomegal imaju ista elektronika
Ja nisam menjao apsolutno nista od stelovanja, serviser je odradio sve pri pustanju kotla u rad i to je to. Cini mi se da mi je rekao da je potpuno samostalan automatski, tj da kotao sam podesava koja mu jacina rada treba. Znam da je zadao da temperatura vode moze da dodje do 70c ali iskreno nikada nije presao 60 jer dostigne brzo zadatu temperaturu na termostatu u kuci (23-24c).
Ako ti je lakse bolje pozovi servis marelijev pa neka ti oni daju parametre. A sto se elektronike tice znam da je italijanska, tj i mareli je navodno italijanska kompanija koja ima proizvodnju u Bugarskoj, tako da ispada da oni imaju svoj softver.
Nisam previse strucan za sistem tako da moj ti je savet da zoves servisera bolje.
Sto se potrosnje tice, kotao sam upalio 15og oktobra i nisam je gasio posto imam sobni termostat, i do dana danasnjeg sam potrosio oko 60 dzakova ili 900kg, trenutno grejem 65kvadrata, a od sledece zime 130kv, pa ocekujem da mi potrosnja bude malo veca, ali za sada sam vise nego zadovoljan.
"ibiza", Druže ja sam ti napisao fabrička podešavanja i stavke koje sam lično ja promenio? Ne mora da to bude merodavno zavisno od kotla skoro nigde nije isto podešavanje fabrički, oni to podese prema kotlu srazmerno njegovoj snazi, ne mora da svaki kotao bude isto podešen lično sam se uverio u to. Isti kotao kod mog drugara nije imao ista podešavanja fabrički kao i moj, ja sam ga uskladio srazmerno njegovim grejnim telima i kućom koju greje, i radi mu odlično i opet nisu ista podešavanja kao kod mene.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje