0 glas
Modulacija na biomegal 25
Imam Biomegal 25kw, i sad mi prvi put izbacio modulaciju. Sobni termostat podesen na 23° a temperatura otišla na 27 i radi i dalje. Temperatura vode 70°, iako je zadata upravo toliko za isključivanje. Morao sam ručno da ga isključim. O čemu se radi,  zna li ko?
januar 31, 2022 u Peći na pelet - Zivkovic Stanoje Cak | 594 pregleda
Nakon sto temperatura sobe u kojoj je termostat predje jedan stepen vise od zadatog, pec ide u modulaciju. Prevelika vam je temperatura vode i zato vam u modulaciji temperatura sobe prelazi zadatu. Modulacija jeste najmanja snaga, ali ako je pec ustelovana da i pri najmanjoj snazi moze da odrzava temperaturu vode na 65c-70c, verovatno trosi vise peleta nego sto bi trebalo.
Meni je na Commo23 temeratura vode stavljena na 57c i na taj nacin temperatura sobe ne prelazi 23c. Naravno, zavisno od spoljasnje temperature podesavacu i temperaturu vode u sistemu.

Nadam se da sam pomogao na neki nacin.
Ne druže ne funkcioniše tako sistem sa sobnim termostatom.

Ima 4 različita načina rada.

1 Odgovor

+1 glas

Druže morate u podešavanju kotla da izaberete opciju "samo termostat" i onda će sobni termostat preuzeti kontrolu paljenja i gašenja kotla na zadatu temperaturu termostata.

To Vam se nalazi u sistemskom meniju pod opcijom "omogućeno" pa stavku "A01" stavite da vrednost bude "0". Time ste podesili da isključivo sobni termostat upravlja kotlom.

odgovor februar 5, 2023 - misko016

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje